Acord de principiu pentru asocierea între CJ Dâmboviţa şi CL Moroeni, în vederea implementării măsurilor necesare dezvoltării „Staţiunii turistice de interes naţional din zona Peştera-Padina

Prin Hotărârea Guvernului nr. 107/15.03.2018 privind aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, Zona Peştera-Padina, comuna Moroeni, judeţul Dâmboviţa, a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional. În acest sens, s-au iniţiat formalităţile privind actualizarea şi recon-figurarea Planului Urbanistic Zonal Padina-Peştera şi a Regulamentului Local de Urbanism, documentaţii care se află în diverse faze de avizare, conform cărora capacităţile existente ale utilităţilor publice din zonă (sistem de apă şi canalizare, energie elecrică, gaze naturale, reţele de telefonie, transport public, salubritate, iluminat public, etc), nu pot asigura satisfacerea cerinţelor existente dar şi a dezvoltării viitoare ale arealului.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa are în desfăşurare o serie de investiţii în infra-strucura rutieră şi totodată programate a se implementa alte categorii de proiecte care vizează dezvoltarea zonei Padina-Peştera, prin realizarea următoarelor obiective:
– Construirea de pârtii de schi în Zona Peştera-Padina, comuna Moroieni;
– Centrul multifuncţional pentru servicii de urgenţă şi jandarmerie montană Zona Peştera, comuna Moroeni;
– Parcare publică şi dotări conexe în zona Telecabinei Padina-Peştera;
– Iluminat public pe DJ 714 Zănoaga-Bolboci-Cheile Tătarului-Padina-Peştera-Salvamont.
De asemenea, conform Planului Urbanistic Zonal Padina-Peştera, numărul unităţilor de cazare turistică (pensiuni, hoteluri), a celor destinate serviciilor şi agrementului, precum şi structurile pentru practicarea sporturilor de iarnă şi vară, este în continua creştere, ceea ce va determina necesitatea suplimentării capacităţii de asigurare, în principal, a utilităţilor publice la nivel local prevăzute de Legea nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilităţi publice. Pentru cele prezentate mai sus este oportună asocierea/parteneriatul judeţului Dâmboviţa, prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa cu Unitatea Administrativ Teritorială Moroeni, prin Consiliul Local Moroeni, prin care să fie definitivate măsurile necesare dezvoltării staţiunii turistice de interes naţional din Zona Peştera-Padina, comuna Moroieni, judeţul Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Înjunghiat în piină stradă, ia Ocniţa

Marţi de dimineaţă, în jurul orei 04.30, Poliţia Municipiului Moreni a fost sesizată pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 despre faptul că pe o stradă din Ocniţa se află căzut un tânăr, în stare de inconştienţă şi care prezintă mai multe urme de înjunghiere, în zona spatelui. O […]