Published On: lun, aug. 26th, 2013

ACCIDENTUL, ultima modă printre hoţi

nichiduta.ro

telefonHoţii care preferă să lucreze cu telefonul şi cu vorba bună au găsit o nouă metodă de făcut bani: o înşelăciune care îi face pe părinţii sau bunicii îngrijoraţi să scoată instantaneu banii din conturi pentru a-şi ajuta copiii sau nepoţii aflaţi în necaz. Familii păcălite s-au găsit şi în oraşul Fieni. Popular, e numită metoda „Accidentul”. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi de o femeie de 80 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a solicitat o sumă de bani pentru a-l ajuta pe nepotul său aflat în Spania, pe motiv că a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie de bani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că femeia, fără a verifica veridicitatea apelului, a depus într-un cont bancar suma de 5.000 de lei. Cercetările continuă în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.
Pentru prevenirea unor
astfel de situaţii, poliţiştii dâmboviţeni recomanda cetăţenilor:
– manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi nu daţi curs solicitării de a trimite bani persoanelor necunoscute, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.
– verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier – cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau sunaţi chiar persoana în cauză pe numărul cunoscut de dumneavoastră. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.
– dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi totuşi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solici-taţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin, nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei.
– fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător; este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro