Published On: mar, apr. 24th, 2018

Accident în lanţ cu cinci maşini pe DN 72 A Târgovişte-Câmpulung

nichiduta.ro

Un accident rutier în care au fost implicate cinci maşini a avut loc, luni, pe DN 72 A Târgovişte-Câmpulung, în urma impactului două persoane fiind rănite uşor şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Cauza producerii accidentului este nerespectarea distanţei regulamentare. Circulaţia a fost blocată.
Poliţiştii Serviciului Rutier şi criminaliştii au desfăşurat cercetări la faţa locului. Conducătorilor auto li se recomandă să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor şi să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie.
Stimaţi conducători auto, nu uitaţi că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă. Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză.
Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.
În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip „hands-free”.
Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro