Absolvenţii de facultate pot primi ajutor de şomaj în valoare de 250 lei

Ş.E.

ajofmAbsolvenţii de studii superioare care au susţinut licenţa în luna iulie se pot înscrie în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AFOFM) pentru a putea primi ajutor de şomaj.
Indemnizaţia de şomaj se acordă pe o perioadă de 6 luni şi este în cuantum de 250 de lei lunar. Bineînţeles, indemnizaţia se dă doar celor care nu îşi găsesc un loc de muncă. Conform Legii nr.76/2002, absolvenţii au la dispoziţie 60 de zile pentru a-şi depune dosarele, începând cu 1 august până la 30 septembrie.
Pentru a primi banii, absolvenţii trebuie să deţină diploma de absolvent cu licenţă şi să nu urmeze o altă formă de învăţământ, inclusiv master.
Documentele necesare sunt: copii după cartea de identitate, diplomă de licenţă sau adeverinţă de absolvire (original sau copie legalizată), adeverinţă medicală din care să rezulte că este apt pentru muncă, adeverinţă fiscală eliberată de organele financiare teritoriale care să dovedească veniturile proprii impozabile şi un dosar plic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

F.C. Aninoasa are multe noutăţi Doar o victorie în meciurile amicale

După un dublu 2-1 în meciurile de baraj cu A.C.S. Unirea Bascov, F.C. Aninoasa a obţinut dreptul de a juca în Liga a 3-a. A fost repartizată în Seria a 3-a. Echipa păstorită de Constantin Maricescu i-a achiziţionat în această vară pe Leotescu (Bradul Moroieni), Neacşu, Postelnicu, Gămănescu şi Bicher […]