Abandonul copiilor în spital a scăzut în anul 2018, la nivelul judeţului Dâmboviţa

Analizând cazurile de părăsire a copiilor în unităţile sanitare din judeţ în 2018, se constată că numărul acestora a scăzut faţă de anul 2017, de la 16 la 13 copii.
În ceea ce priveşte repartizarea în funcţie de zonele în care au domiciliat mamele şi gravidele cu risc social şi mamele minore, se constată că tot în Târgoviste, Potlogi, Conţeşti şi Măneşti sunt cele mai multe cazuri, ca şi în anii anteriori, adaugându-se în anul 2018, comuna Odobeşti. Numărul total al gravidelor în risc social a scăzut însă de la 167 în anul 2017 la 154 în anul 2018. Dintre acestea, 26 aveau sub 15 ani (pentru acestea s-au transmis adrese către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa), iar o mamă minoră şi-a părăsit copilul. Din totalul mamelor minore din anul 2018, 46 aveau sub 8 clase, iar 9 erau neşcolarizate. în urma analizării datelor se constată că se menţine necesitatea înfiinţării serviciilor primare de la nivel local de prevenire a separării copiilor de familie, în special la nivelul localităţilor mai sus menţionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Relocări temporare a activităţilor din două creşe şi două grădiniţe

Prin hotărâre de consiliu local a fost aprobată reţeaua de unităţi şcolare preuniver-sitare de pe raza Municipiului Târgovişte, pentru anul şcolar 2019- 2020, fără modificări în ce priveşte numărul de şcoli,creşe sau grădiniţe. Au fost aprobate în schimb relocări temporare în cazul activităţilor a două creşe şi două grădiniţe, care […]