A zecea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech a sosit în ţară

A sosit in România, pe cale aeriană, cea de a zecea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 201.240 doze de vaccin. Acestea vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:
Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 59.670 doze;
Centrul Regional de Depozitare Braşov: 23.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 23.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
Centrul Regional de Depozitare laşi: 23.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 23.400 doze.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 01 martie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.
Până la acest moment, în ţara noastră s-au recepţionat 1.308.509 de doze de la Pfizer BioNTech şi au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare.
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subor-dinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministru-
lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şoferi sub aburii alcoolului, pe drumurile din Dâmboviţa

Poliţiştii de la rutieră au acţionat, pe raza întregului judeţ, pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic şi pentru prevenirea producerii unor accidente de circulaţie. În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au depistat, pe raza localităţilor Târgovişte, Vişina, Gheboieni şi Hăbeni, 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 45 de […]