A VlI-a ediţie a festivalului Ileana Sărăroiu a avut loc la Târgovişte

La finalul săptămânii trecute, la Târgovişte, a fost omagiată cariera îndrăgitei interprete de muzică populară, Ileana Sărăroiu în cadrul celei de-a Vll-a ediţii a festivalului ce-i poartă numele. Evenimentul şi-a propus ca şi anul acesta să descopere tinere talente cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani, iubitoare de folclor şi dornice de a se afirma în peisajul muzicii populare româneşti.La această ediţie, s-au înscris 53 de tineri care provin din toate zonele etnofolclorice ale ţării. Preselecţia s-a desfăşurat, în data de 22 noiembrie, la sediul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, iar festivalul propriu-zis a avut loc la Casa Tineretului din Târgovişte (Clubul Studenţilor), în perioada 23 -24 noiembrie.
Prima seară de festival a fost rezervată concursului, urmat apoi de momente artistice susţinute de Ansamblul folcloric „Flori Dâmboviţene” (coordonat de prof. dr. Maria Tufeanu), Gabriel Dumitru şi îndrăgita interpretă a muzicii populare, Steliana Sima.În seara de gală, pe data de 24 noiembrie 2019, cei prezenţi s-au bucurat nu doar de premierea câştigătorilor ci şi de momentele muzicale oferite de Constantin Enceanu şi Taraful Valentin Albeşteanu, alături de artista Miruna lonescu.Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijată de lonuţ Dumitrescu.Trofeul festivalului a fost câştigat de o interpretă în vârstă de 17 ani, din oraşul dâmboviţean Moreni, elevă a Liceului de Arte „Bălaşa Doamna”, Banu Maria Magdalena.
Prezent, la gala laureaţilor, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a felicitat participanţii şi organizatorii pentru un eveniment de succes, în cadrul căruia şi-au făcut apariţia pe scenă tineri interpreţi, iubitori de tradiţii şi muzică autentică românească.
„Vă mulţumesc că, pe lângă preocupările dumneavoastră obişnuite de zi cu zi, aţi ales să păşiţi şi pe acest drum, al muzicii tradiţionale româneşti. Cred că este o alegere care nu doar că ne aduce nouă bucurie, celor care avem ocazia să vă ascultăm, ci este şi o alegere care duce mai departe talentul şi valorile pe care acest popor le are. Mereu am crezut în potenţialul tinerilor, la fel cum cred acum şi în talentul dumneavoastră. În numele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care a sprijinit şi a fost mereu alături de tineri ca dumneavoastră şi care va continua să o facă şi de acum înainte, vă mulţumesc şi vă felicit!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Alegeri, rezultate finale: Klaus lohannis a câştigat în toate oraşele dâmboviţene

După numărătoarea tuturor voturilor şi centralizarea datelor la Biroul Electoral Judeţean, una dintre concluzii este că preşedintele Klaus lohannis a câştigat în toate oraşele dâm-boviţene, începând cu municipiile Târgovişte şi Moreni, unde a obţinut scoruri extrem de confortabile, de 61,75%, respectiv 63,91%. Scorul cel mai ridicat a fost la Pucioasa […]