A patra tranşă de vaccin împotriva coronavirusului a sosit luni şi este distribuită în tară

Luni dimineaţă a sosit în România, pe cale aeriană, a patra tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze. Transportul s-a făcut pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.
Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării.
Din cele 3 tranşe anterioare de vaccinuri, sosite în România până la data de 06 ianuarie 2021 (de 300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze, din care, numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 doze, către direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, după cum urmează: DSPM Bucureşti, DSP Arad, DSP Argeş, DSP Braşov, DSP Caraş-Severin, DSP Călăraşi, DSP Constanţa, DSP Covasna, DSP Dâmboviţa, DSP Dolj, DSP Hunedoara, DSP Iaşi, DSP Ilfov, DSP Maramureş, DSP Sălaj, DSP Teleorman, DSP Timiş, DSP Vâlcea.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în cea de-a doua tranşă, cât şi în cea de-a treia tranşă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi prin cea a municipiului Bucureşti.
În acest moment, procesul de vaccinare se desfăşoară pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătăţii şi social -sistem public şi privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Continuă lucrările de reamenajare a Parcului Mitropoliei din Târgovişte

După ultima vizită în teren, primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a transmis că, cel târziu în primăvară, Parcul Mitropoliei va avea o înfăţişare cu totul diferită de ceea ce au în memorie cetăţenii. Se înlocuiesc pavajele, este reamenajat locul de joacă, este modernizat iluminatul şi înlocuit mobilierul stradal.„În acelaşi timp, […]