A ÎNCEPUT OLIMPIADA NAŢIONALĂ „ŞTIINŢE PENTRU JUNIORI”

stiinteOlimpiada „Ştiinţe pentru Juniori” se adresează elevilor din învăţământul obligatoriu, clasele a Vll-a, a Vlll-a şi a IX-a, cu respectarea condiţiei ca participantul să nu împlinească vârsta de 16 ani până la data de 31 decembrie 2014.
Olimpiada este interdisciplinară, reunind cunoştinţe din domeniile chimie, biologie, fizică, pe baza unei programe şi bibliografii unice.
A IX-a ediţie a etapei naţionale a olimpiadei se desfăşoară la Târgovişte, în perioada 3 – 7 august 2014. Participă 108 elevi, reprezentanţi din toate judeţele ţării.
Festivitatea de deschidere a olimpiadei a avut loc în data de 3 august 2014, la ora 19.00, în amfiteatrul Liceului de Arte Bălaşa Doamna din Târgovişte. Au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, membrii Comisiei centrale a olimpiadei, inspectori şcolari, cadre didactice şi, bineînţeles, elevii calificaţi la această etapă a olimpiadei, alături de profesorii însoţitori. Elevi ai Liceului de Arte Bălaşa Doamna Târgovişte şi ai Cluburilor Copiilor din Pucioasa, Moreni şi Găeşti au oferit un spectacol artistic foarte apreciat de participanţii la festivitate.
Sunt două probe de concurs, proba teoretică, ce se va desfăşura în data de 4 august, şi proba practică, prevăzută pentru data de 5 august. Subiectele şi baremele de evaluare sunt elaborate pe discipline de concurs (fizică, chimie, biologie) de către grupurile de lucru pentru subiecte ale celor trei subcomisii ale Comisiei centrale a olimpiadei de ştiinţe pentru juniori, constituite şi coordonate de către inspectorii generali de specialitate din M.E.N.
Lotul lărgit pentru etapa internaţională a olimpiadei ştiinţe pentru juniori va fi format din primii 15 elevi din lista clasamentului final al etapei naţionale.
Festivitatea de premiere a laureaţilor se va desfăşura în data de 7 august 2014, la ora 9.00, în amfiteatrul Liceului de Arte Bălaşa Doamna din Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ŞCOALA ÎNCEPE PE 15 SEPTEMBRIE

Elevii se vor întoarce din vacanţa de vară la şcoală pe 15 septembrie 2014 şi vor merge la ore până pe 19 decembrie 2014, când începe vacanţa de iarnă, potrivit structurii anului şcolar 2014-2015. Programul a fost adoptat prin ordin de ministru şi publicat pe Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), documentul […]