Published On: mar, dec. 5th, 2017

A început livrarea celor 1 milion de doze de vaccin gripal în teritoriu

nichiduta.ro

Luni, 4 decembrie 2017, a început livrarea celor 1 milion de doze de vaccin gripal în teritoriu, conform anunţului furnizorului de vaccin către Ministerul Sănătăţii. Contractul încheiat cu câştigătorul licitaţiei de achiziţie prevede ca livrarea să se facă de către furnizor direct în teritoriu, la direcţiile de sănătatea publică. În acest context, luni au fost livrate vaccinurile gripale către direcţiile de sănătate publică din: Constanţa (91.170 doze), Bucureşti (36.630 doze), Ilfov (6.520 doze), Călăraşi (20.207 doze), Giurgiu (5.215 doze), Teleorman (17.780 doze), Buzău (23.487 doze), Prahova (43.465 doze), urmând ca în cel mai scurt timp procesul de distribuire a vaccinului să fie finalizat la nivel naţional. În Dâmboviţa vor ajunge aproximativ 45.000 de doze de vaccin antigripal. Pentru a evita în viitor situaţiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sănătăţii a încheiat, pentru prima oară, un acord-cadru pentru achiziţia vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani. De altfel, Ministerul Sănătăţii încheie acorduri-cadru pentru toate tipurile de vaccin. Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu faţă de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.
Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat pentru această perioadă. La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinic, IACRS şi pneumonii) a fost de 83563, cu 3.7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (86996) şi cu 7.6% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (79895).

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro