A început distribuirea în școli a chestionarului pentru vaccinare

Ministerul Educației a transmis chestionarul prin care părinții își vor exprima intenția de vaccinare a copiilor la școală, după ce acesta a fost validat de Ministerul Sănătății. Chestionarul, care nu este obligatoriu, este distribuit în școli prin inspectoratele școlare județene.
Chestionarul nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării. Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali.

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului!
Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică.
Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Undă verde pentru semnarea contractelor din cadrul POCU "Viitor pentru tinerii NEETs"

S-a dat undă verde semnării proiectelor care vor fi derulate de firme, ONG-uri, institiții de stat, prin care urmează să fie acordate și granturi de până la 25.000 de euro unor tineri fără joburi, pentru a deveni patroni.In total sunt 99 de proiecte câștigătoare mari, în care vor fi incluși […]