A fost virată prima tranşă de 10 milioane de euro a grantului acordat României pentru măsurile de urgenţă privind combaterea pestei porcine africane

Comisia Europeană a virat României, luni, 11 decembrie, o primă tranşă, de 10.000.000 de euro, din grantul în valoare de 34.278.750 de euro, reprezentând contribuţia financiară a Uniunii la acţiunile angajate de ţara noastră pentru combaterea pestei porcine africane.
Această plată a fost efectuată în condiţiile în care Decizia „SANTE/EM/AH/2018/ASF/RO”, de acordare a subvenţiei permite plata unui avans de până la 50% şi a plăţilor ulterioare.
În acest stadiu, o primă tranşă de 10 milioane de euro a fost deja plătită şi ţinând cont de formalităţile interbancare, această sumă ar trebui să se afle în contul autorităţilor române în data de 13.12.2018.
Intenţia Comisiei Europene este de a plăti, o altă sumă în avans, înainte de sfârşitul anului, dacă situaţia bugetară o permite. Efectuarea acestei prime plăţi, într-un timp foarte scurt de la acordarea Deciziei Grant, este o confirmare a faptului că Guvernul României a acţionat şi acţionează pentru combaterea pestei porcine africane în conformitate cu cele solicitate de către Comisia Europeană.
Convorbiri în acest sens se poartă la Bruxelles, de către preşedintele ANSVSA, dr. Geonimo Brănescu, prezent la întâlnirea cu şefii serviciilor veterinare din Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MISIUNE A POLIŢIŞTILOR ROMÂNI, ÎN FRANŢA

Începând de joi, 13 decembrie 2018, 20 de poliţişti români vor participa la cea de-a 15-a misiune de patrulare în Paris, Franţa. Aceştia vor acorda sprijin poliţiştilor francezi şi vor participa alături de ei la activitaţi de patrulare şi misiuni de siguranţă publică. Şeful Poliţiei Române, chestor general de poliţie […]