Published On: joi, sept. 7th, 2017

A fost semnat Acordul de înfrăţire între Târgovişte şi Castellon de la Plana

nichiduta.ro

Ieri dimineaţă, în Sala Florentină a primăriei a fost încheiat Acordul de înfrăţire între Târgovişte şi Castellon de la Plana, municipiu care care a devenit o a doua casă pentru un număr mare de români, comunitatea de târ-govişteni fiind dintre cele mai numeroase. Documentul a fost semnat de primarul Cristian Stan şi de Enric Porcar Mallen, prim-consilier şi prim-locţiitor al primarului, în prezenţa membrilor delegaţiei spaniole, din care a făcut parte şi consilierul Gabriel Manuel Păcuraru, născut la Târgovişte. Din partea administraţiei publice locale au mai participat vicepri-marul Cătălin Rădulescu şi Claudia Gilia, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Primarul Cristian Stan a precizat că semnarea Acordului de înfrăţire succede aprobării documentului de către cele două consilii locale şi a nominalizat domeniile cheie pe care se doreşte o colaborare cât mai fructuoasă: educaţie, servicii publice, siguranţă publică, domeniul sanitar şi zona investiţională: „Acest Acord se constituie şi într-un mesaj pentru comunitatea târgovişteană din Castellon, din partea ambelor administraţii locale. Suntem alături de ei, de târgovişteni şi totdeauna vor găsi o uşă deschisă”.
Şeful delegaţiei iberice a apreciat la rândul său acest demers şi a punctat rolul şi contribuţia deosebită a comunităţii româneşti, cu o pondere de 15% în populaţie, la viaţa socială şi economică din Castellon.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro