A fost lansata prima platforma de teste educaţionale standardizate pentru elevii români

Ş.E.

eleviPrima platformă de teste educaţionale standardizate pentru elevii români a fost lansată săptămâna trecută, de Ziua Copilului, sistemul folosind aceeaşi metodologie precum testele internaţionale GMAT, GRE şi SAT, au informat iniţiatorii prin intermediul unui comunicat.
Astfel, elevii care accesează platforma Brio.ro de pe computer sau tabletă îşi pot testa nivelul de cunoştinţe şi zonele perfectibile, precum şi poziţia pe care o ocupă la nivel naţional, prin comparaţie cu toţi ceilalţi elevi de aceeaşi clasă din România. Testele Brio se adresează elevilor din clasele I-XII şi pot fi efectuate ori de câte ori se doreşte, fără ca întrebările să se repete. În prima lună de la lansare, toţi cei care îşi creează cont pe www.brio.ro vor primi automat un credit de testare gratuit. Proiectul este rezultatul a patru ani de muncă a unei echipe de experţi în psihometrie, informatică şi matematică, condusă de prof. dr. Dragoş Iliescu, doctor în psihologie şi profesor universitar la Facultatea de Psihologie şi ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti, fondatorul companiei TestCentral (editorul de teste psihologice ştiinţifice din România). El este preşedinte al Comisiei Internaţionale de Testare (ITC) şi a fost preşedintele Asociaţiei de Psihologie Industrială şi Organizaţională (APIO). Co-fondator al sistemului Brio a fost prof. emerit Thomas Oakland (1939-2015), mentorul lui Dragoş Iliescu, cunoscut sub numele de „părintele testării standardizate”, care a scris 14 cărţi, peste 250 de articole şi peste 100 de capitole incluse în volume de ştiinţa psihologiei educaţionale. Brio este susţinut de „Gazeta Matematică”, prin intermediul profesorului Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic român pentru Olimpiada Internaţională de Matematică.
Sistemul este conceptualizat pentru programa şcolară românească. Pentru testele de matematică, au fost dezvoltaţi mai mult de 20.000 de itemi, care au necesitat peste 200.000 de ore pentru calibrare prin testarea pe 60.000 de copii. La sfârşitul anului 2016, sistemul Brio va oferi şi testele de limba română, iar cele de chimie şi fizică vor fi disponibile la începutul anului 2017.
Brio permite părinţilor să urmărească performanţa şcolară a copilului. Prin grafice comparative realizate automat în urma fiecărui test, părinţii pot înţelege care sunt zonele unde trebuie să se intervină prin exerciţii sau prin meditaţii private, astfel încât să poată anticipa rezultatele copilului la examenele viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-A ÎNCHEIAT Şl LIGA A ll-A!

Play-out-ul Ligii 2 a ajuns la final, sâmbătă disputându-se ultima etapă a competiţiei. Înaintea acestei runde au mai rămas de aflat numele echipelor care vor disputa barajul pentru rămânerea în Liga 2, precum şi numele echipei din seria a doua care urma să retrogradeze direct în eşalonul al treilea. Bucovina […]