Published On: mie, mai 2nd, 2018

A FOST INAUGURATĂ CANTINA SOCIALĂ A ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

nichiduta.ro

Săptămâna trecută, miercuri, 25 aprilie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de Părintele Vicar Eparhial şi Părinţi Consilieri de la Centrul Eparhial, a inaugurat Cantina Socială a Arhiepiscopiei Târgoviştei.
Evenimentul a fost deschis de Pc. Pr. Dr. lonuţ Ghibanu, Vicar Eparhial, care a evidenţiat rolul social-filantropic şi misionar al acestui aşezământ, după care Pc. Pr. Leonte Sumedrea, directorul Cantinei, a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru încrederea de a-i acorda responsabilitatea administrării aşezământului.
In cuvântul Său, Înaltul Ierarh a vorbit despre necesitatea sprijinirii semenilor noştri aflaţi în nevoie, ca mărturie a iubirii, comuniunii şi solidarităţii creştine, dar şi pentru a-i îndemna pe cât mai mulţi să urmeze acest exemplu filantropic. Ajutorarea aproapelui este forma concretă de manifestare a iubirii faţă de Dumnezeu şi de promovare autentică a valorilor evanghelice, din punct de vedere practic.
După aceea, în semn de comuniune şi de solidaritate, Înaltpreasfinţia Sa a rămas împreună la prânz cu toţi beneficiarii cantinei.
Precizăm că această instituţie social-filantropică a fost înfiinţată la iniţiativa Înaltpreasfinţiei Sale, pentru a sprijini peste 100 de persoane aflate în dificultate din Municipiul Târgovişte. Beneficiarii acestui proiect social, ce primesc zilnic masa de prânz, aparţin parohiilor din oraş, la a căror recomandare au fost inseraţi în acest demers filantropic.
Proiectul se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, al Primăriei Municipiului Târgovişte, precum şi a altor generoşi sponsori.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVISTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro