A fost inaugurat podul pe DJ 714A

In cadrul unui parteneriat dintre Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi HeidelbergCement România a fost finalizată o investiţie importantă pentru zona montană a judeţului, în valoare de aproximativ 3,7 milioane
lei.
Este vorba despre podul pe DJ 714A, Moroeni -Pucheni – Valea Brăteiului, km 7+600, investiţie inaugurată în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, vicepreşedintelui Luciana Cristea, primarului comunei Moroeni, Laurenţiu Moraru, a reprezentanţilor HeidelbergCement România şi ai constructorului.
Asocierea dintre Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi HeidelbergCement România este una importantă pentru administraţia judeţeană, iar podul executat în zona Rătei, în lungime de 48 m, este singura cale de acces către perimetrul de exploatare a calcarului (cariera Lespezi), de unde HeidelbergCement România îşi asigură materia primă.
Valoarea obiectivului de investiţii se ridică la aproximativ 3,7 milioane lei, din care Consiliul Judeţean Dâmboviţa a contribuit cu 2,2 milioane lei, iar HeidelbergCement Fieni cu 1,5 milioane lei.
Pentru realizarea noului pod s-au executat lucrări de amenajare a albiei pârâului Rătei, ziduri de sprijinire, trotuare şi parapeţi, coloane forate şi infrastructură şi suprastructură rampe.
Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a transmis că va fi în continuare un partener de încredere pentru mediul de afaceri din judeţul Dâmboviţa şi va susţine orice proiect de dezvoltare a comunităţilor dâmboviţene.
Din perspectiva dezvoltării turistice, DJ 714A va putea asigura un traseu atractiv pentru turiştii care doresc să ajungă în zona Leaota, traseu ce face legătura cu judeţul Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: Facilităţi fiscale acordate cu termene de solicitare în luna decembrie

In conformitate cu prevederile legale în vigoare, administraţia publică târ-govişteană acordă contribuabililor un set de facilităţi fiscale, aprobate prin hotărâri de consiliu local şi cu termene de solicitare în luna decembrie: – scutirea de la plata impozitului pentru clădirea folosită ca domiciliu, aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror […]