A fost elaborat Planul de restructurare pentru Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Pucioasa

În structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa există Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Pucioasa, care este licenţiat pentru o capacitate de 60 de locuri (reabilitat în anul 2012 prin fonduri de la bugetul de stat). Deşi cererile pentru admitere în acest centru au fost şi există în continuare, conform O.U.G. nr. 69/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, conducerea DGASPC este nevoită să reducă capacitatea centrului. Astfel, legislaţia prevede că începand cu 1 ianuarie 2019, finanţarea de la bugetul de stat a centrelor rezidenţiale a căror capacitate este mai mare de 50 de locuri se diminuează anual cu 25%, urmând ca, începând cu 1 ianuarie 2022, finanţarea lor să se asigure exclusiv din bugetul judeţului.
Acesta este singurul centru cu o capacitate mai mare de 50 locuri din subor-dinea DGASPC Dâmboviţa, astfel că a fost elaborat Planul de restructurare pentru Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Pucioasa.
Au fost evaluate de către o echipă de specialişti persoanele cu dizabilităţi din cadrul centrului şi au fost identificate soluţii în centre private atât pe raza judeţului Dâmboviţa cât şi în alte judeţe, care pot furniza servicii sociale şi medicale adaptate nevoilor de sănătate ale beneficiarilor, urmând ca centrul să funcţioneze cu o capacitate de 50 locuri. Perioada de finalizare a procesului de restructurare este 31.07.2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Anul 2019 a adus modificări privind standardele minime de calitate pentru serviciile sociale

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a emis de la începutul anului, Ordine de ministru pentru revizuirea standardelor minime de calitate în domeniul serviciilor sociale. Modificările vizează toate categoriile de persoane aflate în dificultate (copii, persoane cu handicap, vârstnici). Astfel, în cadrul tuturor serviciilor sociale se elaborează proceduri noi, conform noilor […]