A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în perioada 24 august – 5 septembrie

Calendarul sesiunii august-sep-tembrie 2020 a examenului naţional de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin de ministru şi transmis spre publicare în Monitorul Oficial.
Potrivit ordinului, înscrierea candidaţilor este programată în intervalul 13 -24 iulie. Documentele-tip de înscriere -completate şi semnate – pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.
Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

 • 24 august: Limba şi literatura română -E.a)
 • 25 august: proba obligatorie a profilului –
  E.c)
 • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)
 • 27 august: Limba şi literatura maternă -proba E.b)
  Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. In acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.
  Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD). Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. In acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
 • Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
 • Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O NOUĂ UNITATE MEDICALĂ SUPORT COVID-19 ÎN DÂMBOVIŢA

Autorităţile centrale au luat decizia de a transforma Secţia Recuperare, medicină fizică şi balneologie de la Spitalul Moreni în UNITATE MEDICALĂ SUPORT COVID-19.Decizia vine şi ca urmare a faptului că în ultimele 24 de ore, situaţia infectărilor cu COVID-19 în judeţul Dâmboviţa a înregistrat o creştere foarte mare. Secţia are […]