A doua etapă de admitere în învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual (an şcolar 2018-2019)

A doua etapă a admiterii în învăţământul profesional de stat, pentru anul şcolar 2018-2019, a început vineri, 31 august, iar înscrierea elevilor se derulează în două faze.
Astfel, în zilele de vineri, 31 august şi luni, 3 septembrie, până la ora 15:00, elevii interesaţi s-au putut înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă şi care organizează sesiune de preselecţie pe baza fişelor de înscriere în învăţământul profesional de stat. Miercuri, 5 septembrie, are loc înscrierea la unităţile de învăţământ profesional cu locuri libere şi care nu organizează sesiune de preselecţie. Candidaţii respinşi în urma sesiunii de preselecţie se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere şi care nu organizează sesiune de preselecţie. După prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat, au mai rămas 18.992 de locuri libere, fiind ocupate iniţial 18.114 locuri.
Înscrierea în vederea admiterii în învăţământul dual a fost programată, de asemenea, în zilele de 31 august şi 3 septembrie, până la ora 15:00, în unităţile de învăţământ care au acest tip de ofertă şi care mai au locuri libere. Pe lângă fişa de înscriere în învăţământul profesional de stat, va fi anexată şi fişa de opţiuni pentru învăţământul dual, care se eliberează şi se completează la unitatea de învăţământ care organizează învăţământ dual.
Pentru anul şcolar 2018-2019, la nivel naţional, în învăţământul dual mai sunt disponibile 2.959 de locuri. În sesiunea de vară, au fost admişi 2.594 de elevi.
Reamintim că formarea elevilor este susţinută financiar prin bursa profesională, care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat), dacă elevul este înscris în învăţământul profesional, respectiv minimum 400 lei lunar, dacă elevul este înscris în învăţământul dual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Amenzile pot fi achitate la jumătate din cuantumul minim, în termen de cel mult 15 zile de la primirea procesului verbal

Legea a intrat în vigoare începând cu data de 24 august 2018. Până la această dată, termenul în care era posibilă reducerea de 50% era de 48 de ore de la înmânarea procesului verbal. În primă fază, programul este doar pentru amenzile rutiere, însă este în discuţie şi o variantă […]