Published On: joi, iul. 18th, 2013

A crescut numărul crescătorilor de bovine din zona defavorizată

nichiduta.ro

alexandra gârleanuLuni, 15 iulie, s-a încheiat perioada de depunere a cererilor de plată în cadrul ” Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate”, finanţată din Fondul de Garantare Agricolă.
De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte şi/sau de bivoliţe de lapte şi/sau de taurine de carne şi/sau metişii acestora -persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.
„în Dâmboviţa, au solicitat sprijin crescătorii din localităţile Bărbuleţu, Bezdead, Buciumeni, Iedera, Moroeni, Pietroşiţa, Pucheni, Râu Alb, Runcu, Valea Lungă, Vârfuri, Văleni, Vişineşti, Aninoasa, Doiceşti, Glodeni, Ocniţa.
La Centrul Judeţean Dâmboviţa al APIA, s-au primit 827 de cereri de la crescătorii din localităţile amintite, valoarea ajutorului financiar specific calculân-du-se anual, în lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrală Europeană, la ultima cotaţie a lunii septembrie, care este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pentru un plafon maxim de 30.000.000 euro. Anul acesta se observă o creştere a numărului de cereri de sprijin faţă de 2012 când am avut 805 solicitări. Cuantumul ajutorului specific se calculează de către APIA, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de capete eligibile din toate categoriile.”, a precizat directorul APIA Dâmboviţa, ec. Alexandra Gârleanu.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro