A AVUT LOC CONCERTUL TRADIŢIONAL DE COLINDE AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE!

Cu participarea Înalt-preasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, duminică, 18 decembrie 2016, a avut loc, la Teatrul municipal „Tony Bulandra” din Târgovişte, Concertul extraordinar de colinde, organizat de către Arhiepiscopia Târgoviştei.
Acest eveniment anual al Eparhiei noastre a fost susţinut de către Corala Arhiepiscopiei Târgoviştei şi Grupul Coral bărbătesc „Valachia Christiana”, ambele dirijate, de către domnul Asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu, cu participarea extraordinară a cunoscuţilor artişti: mezzosoprana Ştefania Chiţulescu, basul Marius Boloş, soprana Elena Dragomir, mez-zosoprana Rebecca Pelmuş, soprana Anabela Georgescu şi tenorul Vlad Miriţă.
În cuvântul său, Înalt-preasfinţia Sa a subliniat că Naşterea lui Iisus Hristos reprezintă începutul civilizaţiei creştine europene, cu inefabilele sale principii de credinţă şi morală, care au transformat din temelii lumea, înnoind-o şi transfigurând-o. Înaltul Ierarh a evocat şi importanţa personală şi comunitară a colindelor, ca mijloace de transmitere, în frumoase, simple şi de înţeles cuvinte, a mesajului Naşterii Domnului, care se referă la faptul că Dumnezeu s-a întrupat din iubire pentru făptura Sa.
La final, Înaltpreasfinţia Sa a prezentat Almanahul bisericesc pe anul 2017 al Eparhiei noastre alături de un DVD şi 3 CD-uri ale coralelor mai sus menţionate, recent publicate de către Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei.
Întreaga manifestare artistică a fost transmisă, în direct, la postul regional de televiziune Columna TV. BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-a apucat să fure componente de maşini

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi de un bărbat din Târgovişte cu privire la faptul că i-au fost sustrase componente de la mai multe autoturisme. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti a fost identificat principalul bănuit, un tânăr din Hăbeni. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că […]