Dâmboviţa: 3669 de absolvenţi înscrişi la probele scrise pentru BAC 2020

Date:

Luni, 22 iunie, au început probele scrise pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea de vară 2020. Potrivit noilor reglementări, organizarea sălilor de examen a fost realizată astfel încât, în fiecare sală, candidaţii să fie repartizaţi la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt stânga/dreapta – faţă/spate. Sălile de examen şi sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeaşi clădire şi deţin sisteme de supraveghere audio-video.
În Dâmboviţa s-au înscris 3669 de absolvenţi, din care 2852 serie curentă şi 817 serie anterioară. Probele scrise se susţin în 27 centre de examen. Sunt organizate patru Centre Zonale de Evaluare la nivelul judeţului Dâmboviţa. Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale s-a realizat în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi aprobate prin ordin de ministru.
Elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie/de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei Sars-CoV-2 vor susţine probele pentru examenul naţional de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii (în următoarea perioadă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...