Au început „sa curgă” rapoartele privind gradul de calamitare a culturilor agricole

Date:

Seceta pedologică manifestată în ultimele luni a condus la afectarea culturilor agricole într-un procent destul de mare, în mai multe localităţi din judeţul Dâmboviţa. La începutul lunii mai, au fost deja emise şase ordine ale prefectului prin care au fost constituite comisii în vederea constatării şi evaluării pagubelor la culturile agricole, în urma transmiterii situaţiilor de către cei ale căror culturi au fost afectate.
Prefectul judeţului Dâmboviţa a emis, în ultimele zile, alte cinci ordine

privind constituirea comisiilor de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole din localităţile Bilciureşti, Cornăţelu, Lunguleţu, Băleni şi Dobra. Comisiile sunt formate din reprezentanţi ai Direcţiei de Agricultură Dâmboviţa, ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Dâmboviţa, ai ISU „Basarab I” Dâmboviţa, precum şi câte un reprezentant al UAT-urilor mai sus menţionate.
Au mai fost primite, în ultima săptămână alte 21 rapoarte operative (în urma cărora se emite Ordinul Prefectului) faţă de cele 12 comunicate anterior,

însumând 33 rapoarte la acest moment, de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă privind pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică.
Pentru opt localităţi, pentru care au fost emise ordine, comisiile au încheiat, în urma deplasărilor în teren, procesele verbale de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole, iar pentru trei localităţi (Bilciureşti, Băleni, Cornăţelu) activitatea de constatare şi evaluare a comisiilor, în baza Ordinului Prefectului, este în curs de desfăşurare.
Raportul centralizat, în urma constatării şi evaluării pagubelor la culturile agricole, afectate de seceta pedologică, va fi transmis Centrulului operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în vederea despăgubirii persoanelor îndreptăţite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...