Adrian Tutuianu. vicepreşedinte Pro România: „Stop sancţiunilor fără discernământ!”

Date:

Senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu se numără printre puţinii politicieni care au rămas lucizi şi au determinarea de a spune lucrurilor pe nume. Aşa s-a întâmplat şi cu puţin timp în urmă, când a solicitat oamenilor legii să aplice legea cu discernământ, să nu cadă la extreme, să ajungă la limita abuzului:
„Constat o anumită tentaţie a instituţiilor de ordine de a sancţiona, uneori fără discernământ, cetăţenii din judeţ, sub acoperişul ordonanţelor militare.
Ex: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de

Urgenţă Dâmboviţa precizează într-o comunicare publică faptul că, de la data declarării stării de urgenţă – 16.03.2020 şi până la 07.04.2020 au fost aplicate 2.911 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.483.600 lei. Câteva precizări:
Amenzile prevăzute de OUG 34/2020 au cuantumuri foarte, foarte mari (2.000 -20.000 lei pentru persoane fizice / 10.000 – 70.000 pentru persoane juridice);
Contravenientul poate achita în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal, JUMăTATE din cuantumul amenzii aplicate.
Este revoltător să aplici amendă, uneori la cuantumul superior prevăzut de lege, pentru motive ridicole, cum ar fi: bifarea greşită a scopului deplasării, lipsa formularului de declaraţie pentru o persoană care se deplasează 30 m din curte până la grădină pentru lucrări agricole ori sancţionarea unor bătrâni singuri, care nu au acces la informaţie sau, pur şi simplu,

posibilitatea de a-şi procura formulare de declaraţii.
Am un respect deosebit pentru toţi cei care îmbracă uniforma (oricare ar fi ea), dar care înţeleg că: LEGEA TREBUIE APLICATă CU DISCERNăMÂNT, ţinând cont de persoana făptuitorului, de împrejurările săvârşirii faptei etc.
Sancţiunile maxime trebuie aplicate celor care nesocotesc măsurile de carantină sau izolare, al căror comportament sfidează legea şi bunul simţ”- a scris senatorul Ţutuianu pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...