Comunitatea din Moroeni are de suferit de pe urma mofturilor liberale de la nivel local

Date:

Dacă preşedintele Klaus lohannis este bântuit de dorinţa de a avea un Guvern al său, preşedintele PNL Moroeni, Cristi Marcu este însetat de dorinţa de a avea Munţii săi. Pentru o corectă informare a comunităţii, edilul Laurenţiu Moraru a ieşit într-o conferinţă de presă şi a vorbit pe larg despre o problemă majoră care aduce prejudicii financiare Primăriei Moroeni dar, totodată crează mari probleme şi crescătorilor de animale din localitate, care nu au unde să-şi ducă animalele la păşunat şi asta, pentru că, unica Asociaţie a Crescătorilor de Animale din

Moroeni, condusă de Cristi Marcu, preşedintele PNL Moroeni a contestat în instanţă licitaţia organizată de Primăria Moroeni pentru păşunile alpine în suprafaţă de 500 ha.
Trebuie menţionat faptul că unica Asociaţie de Crescători de Animale din Moroeni, culmea ironiei, s-a înscris la licitaţie şi a câştigat păşunile de pe doi munţi însă când a fost să semneze contractul a refuzat alegând calea instanţei şi constatând licitaţia pe principiul totul sau nimic dar totodată punând în aplicare şi expresia românească să moară şi capra vecinului şi spunem acest lucru pentru că odată ce există un proces pe rol, ceilalţi crescătorii de animale din Moroeni care nu sunt în asociaţie, dar au participat la licitaţie pentru celelalte patru loturi de păşuni, nu au putut încheia contractele cu administraţia locală şi de aproape un an nu au unde să-şi ducă animalele la păşunat. Vorbeam despre prejudicii financiare de pe urma acestei situaţii. Da, Primaria Moroeni a pierdut anul trecut 500.000 lei, taxa care ar fi trebuie să o încaseze pe urma celor 500 de ha de paşuni alpine scoase la licitaţie. Ca să înţeleagă tot omul că este vorba despre ambiţii liberale aberante, încă din faza în care administraţia de la Moroeni pregătea procedurile legale de organizare a licitaţiei pentru cele şase loturi de păşuni alpine, preşedintele PNL Moroeni, Cristi Marcu a pus beţe în roate. Concret, a mers în şedinţa de consiliu local unde se vota caietul de sarcini pentru organizarea licitaţiei şi le-a impus celor trei consilieri PNL să nu voteze, iar cei trei aleşi imediat au răspuns ordinului de partid. Mai mult, preşedintele Cristi Marcu şi-a dorit ca cele şase loturi de păşuni să fie încredinţate direct şi Asociaţia pe care o conduce să pună mâna pe ele. Păi da, ar fi fost o afacere profitabilă că toţi crescătorii de animale din Moroeni ar fi fost la mâna Asociaţiei unde ar fi trebuit cel mai probabil să plătească 200 de lei de oaie şi cel puţin 500 de lei de vacă ca să păşuneze în cele şase loturi de păşuni. Asta da afacere, mai mult, Asociaţia ar fi încasat şi subvenţii substanţiale de la APIA, 450 de euro pe hectar. Aceasta este România normală a liberalilor. Drept urmare, edilul Laurenţiu Moraru le-a dat planurile peste cap, dar acum este târât prin Tribunal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...