APIA a început plăţile pentru fermierii care au solicitat Ajutoare Naţionale Tranzitorii

Date:

În cadrul unei conferinţe de presă organizată de Comitetul Coordonator al Administraţiei Agricole Dâmboviţa, surse din cadrul Agentiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au informat că, din 22 ianuarie, au început plăţile pentru fermierii care au solicitat Ajutoare Naţionale Tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic în anul 2019.
Din datele centralizate extrase din Sistemul Integrat de Administrare şi Control pentru anul 2019, la A.P.I.A. -Centrul Judeţean Dâmboviţa, 23.703 fermieri au solicitat sprijin în sectoarele vegetal şi zootehnic prin cererea unică, pentru o suprafaţă agricolă de 123.574,46 ha şi un număr de animale după cum urmează: 10.168 bovine, 38.241 ovine, 15.806 caprine şi 9086,09 tone lapte.

Reprezentanţii APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa precizează că au fost autorizaţi la plata pentru Ajutoare Naţionale Tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic 11.263 de fermieri. „Fiecare fermier, dintre cei 23.703, a fost autorizat la plată măcar pentru o schemă de sprijin solicitată în cererea unică depusă în anul 2019. Sunt şi fermieri care au încasat plăţile integral. Pentru autorizarea la plată se ia decizie pe fiecare caz în parte, în funcţie de schemele de plată pentru care a aplicat fermierul.”
Autorizarea la plată a cererilor unice de sprijin depuse de fermieri în anul 2019, va continua până la data de 30 iunie 2020, conform art. 75 din Regulamentul European 1306/2013 privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...