Raluca Turcan din Botoşani, prim-vicepresedinte PNL, fostă membră PDL: Săptămâna aceasta ne asumăm răspunderea pe recursul compensatoriu şi pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor

Date:

Ieri, la ora 13, 39 p.m., site-ul „Realitatea. net” posta o ştire din care reieşea că fosta PDL-istă, Raluca Turcan, recuperată de penelişti, anunţa pe Facebook: „Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători şi pe trecerea de la patru la doi ani în ce priveşte şcolarizarea pentru INM”.
„Această corectare a legislaţiei pe Justiţie este necesară CÂT MAI URGENT pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută şi de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce priveşte recursul compensatoriu, motivarea este dată de creşterea ratei de recidivă a celor eliberaţi. Ştim că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranţa oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare ameninţă viaţa de zi cu zi a românilor”, a mai spus Turcan.
„Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situaţiei din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brăţări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, personal de probaţiune, dar şi pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut”, a adăugat Turcan. Apreciem că doamna Turcan din Botoşani, fostă membru fondator al Partidului Liberal Democrat (PLD), acum reciclată în membră PNL, face ceea ce ar trebui să facă prim-ministrul Orban, adică face, în afară de bani pentru nrvoi personale, face şi declaraţii, cei drept pe face-book. Prin felul cum se manifestă public, trecându-i lui Orban prin faţă pentru a rămâne… în faţă, confirmă ce insinua Paleologu – cel în viaţă, nu decedatul – că se mai foloseşte, în politica românească, tehnica protejatu’ ce dă raport celui ce protejează. Se bârfeşte pe culoarele politicii autohtone că doamna Turcanu ar fi protejata lui Iohannis cu misiune de a-l monitoriza pe Victor O.. Mai ştii, poate este tipul de blondă ce place teutonului ! Sau, Dumnezeule, poate-i plac moldovencele. în cronicile medievale s-a consemnat că-s bune şi pricepute la orice. Şi or fi păstrat obiceiurile din vechime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Știri EURO 2024 actualizate în timp real pe F5XMedia.ro

Rămâi la curent cu toate știrile și actualizările despre...

DepanareLaptop devine Service & Shop – Poți achiziționa componente pentru laptopul tău

Adaptabilitatea și angajamentul de a răspunde nevoilor în continuă...

Contractul de vânzare-cumpărare în mai puțin de 5 minute pe Contract-Auto.ro

Vânzătorii și cumpărătorii de automobile se bucură de o...

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...