Paleologu despre Băsescu: „Ar fi nedemn să dau o copită de măgar unui leu rănit” Un gest rar, în mediul politic românesc, de demnitate umană

Date:

Conform unuia dintre puţinele site-uri româăneşti obiective, de ştiri, „Reali-tatea.net”, Theodor Paleologu, candidatul la prezidenţiale susţinut de PMP, este convins că este singurul candidat care îl poate învinge pe Klaus Iohannis în turul doi. Despre Traian Băsescu, care a primit recent un verdict în primă instanţă privind colaborarea cu Securitatea, Pale-ologu spune că nu se poate dezice de fostul preşedinte, pe care l-a votat în 2004 şi în 2009.
Theodor Paleologu admite, într-un interviu acordat Ziare.com, că ar mai fi cumpănit dacă să intre sau nu în cursă dacă USR-PLUS l-ar fi desemmat candidat pe Dacian Cioloş.
„Dacă era Dacian Ciolos, mă gândeam mai mult dacă să candidez. Evident că, pentru mine, candidatura lui Dan Barna deschide un bulevard”, a spus Theodor Paleologu.
Despre Traian Băsescu şi verdictul primei instanţe de colaborare cu Securitatea, Paleologu spune: „Dacă în 2004, când l-am votat, sau în 2009 nu am avut obiecţii, ar fi absolut nedemn de mine, acum, să dau o copită de măgar unui leu rănit. Nu ar fi demn şi nu aş mai putea scrie scrisorile acelea către tatăl meu”, a precizat candidatul susţinut de partidul fondat de Băsescu.
Theodor Paleologu anunţă că vrea să îşi ia un angajament foarte ferm cu privire la deschiderea dosarelor Securităţii şi digitalizarea lor.
„Vreau să va spun ceva, că m-am cam săturat să vorbesc despre alţii. Cred, pur şi simplu, că preşedintele Iohannis este responsabil în mare măsură-nu doar el, dar e şi el, în mare măsură-de victoria zdrobitoare a PSD-ului în 2016. Practic, sunt cinci ani în care România a stat pe loc sau chiar a dat înapoi.
Formula „pas cu pas” s-a dovedit o formidabilă minciună, la fel că şi „România lucrului bine făcut”, la fel ca şi „România normală”. Sunt nişte gogoşi care nu pot escamonta realitatea ultimilor cinci ani. Bilanţul ultimilor cinci ani este absolut dezastruos.
De aceea, e nevoie de un nou început, de un nou preşedinte şi niciunul dintre ceilalţi candidaţi nu îl poate bate pe Iohannis în turul doi. Dacă iese doamnă Dăncilă în turul doi, va pierde cu 40%. Dacă iese Dan Barna, va pierde şi el, indiscutabil, în faţă lui Klaus Iohannis. Eu am convingerea că sunt singurul care îl poate învinge pe Iohannis în turul doi”, a mai spus Paleologu. (M.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...