O GRĂDINIŢĂ EUROPEANĂ LA RĂCARI, CU FONDURI EUROPENE PRIN POR 2014 – 2020

Date:

Nu este o noutate că administraţia de la Răcari, condusă de edilul Marius Caraveţeanu, pune mare accent pe îmbunătăţirea condiţiilor din unităţile de învăţământ, ridicându-le la standarde europene.
Administraţia de la Răcari continuă proiectele cu fonduri europene privind modernizarea unităţilor şcolare. Liviu Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, şi Marius-Florin Caraveţeanu, primarul oraşului Răcari, au semnat miercuri, 24 iulie 2019, contractul de finanţare pentru proiectul „Construire şi dotare grădiniţă Răcari, judeţul Dâmboviţa”, finanţat din Programul Operaţional Regional 2014 -2020, în cadrul Axei prioritare 10 -„Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”, Prioritatea de investiţii 10.1 – „Investiţiile în educaţie şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare”, Obiectiv specific 10.1 – „Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, apel dedicat învăţământului antepreşcolar şi preşcolar, Operaţiunea A.
Iniţiativa Primăriei Oraşului Răcari, beneficiarul finanţării nerambursabile, are ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie prin construirea şi dotarea unei grădiniţe noi, asigurând astfel un proces educaţional desfăşurat la standarde europene, precum şi participarea populaţiei preşcolare la procesul educaţional. Pentru atingerea acestui obiectiv vor fi finalizate lucrările de construcţie şi de amenajare a unui edificiu în care îşi va desfăşura activitatea grădiniţa, precum şi de realizare a căilor de acces, a instalaţiilor termice, electrice şi sanitare.
Proiectul are o durată de implementare de 50 de luni, 1 mai 2018 – 30 iunie 2022, şi derulează investiţii ce au o valoare totală de 2.255.718,88 lei. Din aceştia, peste 1,6 milioane de lei provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, peste 240 de mii de lei au ca provenienţă bugetul de stat, în timp ce cofinanţarea beneficiarului este de aproape 38 de mii de lei. 57 de preşcolari vor beneficia de grădiniţa nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...