Dâmboviţa: 3,43 % – rata şomajului înregistrat în luna mai 2019

Date:

La sfârşitul lunii mai 2019, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa erau înregistraţi 6573 şomeri (din care 3100 femei), rata şomajului fiind de 3,43%. Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 3,49%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,06 puncte procentuale.
Din totalul de 6573 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 830 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 5743 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1075 şomeri provin din mediul urban şi 5498 sunt din mediul rural.
Şomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa (30,6%), fiind urmati de cei cu studii primare şi fără studii (28,8%). Un sfert dintre şomerii înregistraţi au absolvit liceul sau şcoala postliceală. Şomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,3% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare sunt 3,3%. Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2831 persoane foarte greu ocupabile, 2738 greu ocupabile, 591 mediu ocupabile, iar 413 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele
AJOFM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...