IUBIREA ŞI MILOSTIVIREA LUI DUMNEZEU NE CHEAMĂ LA SOLIDARITATE ŞI COMUNIUNE SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

Date:

Duminică, 16 decembrie 2018, Înaltrepreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgovişte, eveniment la care au luat parte numeroşi târgovişteni.
Cu acestă ocazie, a hirotonit întru diacon pe tânărul, absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte, Georgian Leonard Ionescu, pe seama Parohiei Potlogeni, Protoieria Găeşti.
În cuvântul său, Înaltul Ierarh a aprofundat semnificaţia „Pildei celor poftiţi la cină”(Luca 14, 16 – 24), ce s-a citit în cadrul sfintei slujbe, arătând că Dumnezeu, în marea Sa iubire şi milostivire, ne cheamă pe toţi la mântuire, cu diverse prilejuri, în toate momentele vieţii. Din nefericire, nu toţi răspund chemării Sale, iar El le respectă libertatea, neîncetând a chema la comuniune şi iubire. Chemarea Sa o auzim cu prilejul fiecărei Sfinte Liturghii, a Sfintor Taine şi Ierurgii, prin slujirea credincioasă a Bisericii Sale. După exemplul Creatorului şi noi avem datoria de a ne manifesta cu iubire unii faţă de alţii, ajutându-ne şi făcându-L prezent pe Dumnezeu, mereu, în viaţa noastră, mai ales acum în apropierea sărbătorii Naşterii Domnului.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...