Finanţări în valoare de 155 milioane de euro pentru fermieri, prin intermediul băncilor agreate de FEI

Date:

Fondul European de Investiţii (FEI) a selectat patru bănci româneşti în cadrul primului acord de finanţare în domeniul agricol din România, pentru a oferi noi finanţări fermierilor din întreaga ţară.Cele patru bănci din România – Banca Comercială Română, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank vor acorda finanţări în valoare de 155 milioane de euro pentru peste 1.300 de fermieri şi întreprinzători din mediul rural.
FEI şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au semnat anul trecut acordul de finanţare pentru susţinerea fermierilor locali din România, iar aceste patru bănci sunt primele care vor oferi finanţare antreprenorilor locali. Acordul face parte din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), este finanţat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). şi va sprijini cheltuielile de capital ale fermelor mici, ale exploataţiilor agricole precum şi cofinanţarea proiectelor selectate pentru grant în cadrul PNDR.
Instrumentul financiar se va adresa inclusiv unor categorii de beneficiari cu un risc mai ridicat de creditare, cum ar fi fermele mici sau tinerii fermieri iar costurile de finanţare vor fi reduse. Având patru intermediari financiari selectaţi, beneficiarii noştri pot acum să acceseze împrumuturi în condiţii mai favorabile, care ţin cont de nevoile de finanţare specifice acestui sector de activitate.
Fondul European de Investiţii (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa principală este de a sprijini microîntre-prinderile, întreprinderile mici şi mijlocii din Europa (IMM-uri), ajutându-le să acceseze finanţarea. FEI creează şi dezvoltă capital de risc şi de creştere, garanţii şi instrumente de microfinanţare care vizează în mod specific acest segment de piaţă. În acest rol, FEI promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii economice şi ocupării forţei de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...