Rezultate finale BAC sesiunea de toamnă: 224 de candidaţi din Dâmboviţa au promovat examenul

Date:

La a doua sesiune de Bacalaureat 2018, la cele trei centre de examen din judeţul Dâmboviţa s-au înscris 1083 candidaţi, proveniţi dintre absolvenţii care nu au susţinut examenul din diverse motive (corigenţă, neprezentare la probe etc.) sau participanţii la sesiunile anterioare care nu au reuşit să obţină note sau medii de promovare. Conform rezultatelor finale, după rezolvarea contestaţiilor, 224 dintre aceştia au promovat examenul. Ţinând cont de numărul destul de mare de absenţi de la probele scrise, pentru Dâmboviţa rezultă un procent de promovabilitate peste media pe ţară, care a fost de la 26,9%, în creştere cu 0,9% faţă de sesiunea de toamnă a anului trecut (26%). Dintre absolvenţii care au promovat, 7.050 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 2.553 de candidaţi din promoţiile anterioare.
Cum spuneam mai devreme, examenul a fost marcat de un absenteism ridicat, din totalul celor 45.120 de candidaţi înscrişi din toată ţara, prezentându-se numai 35.642. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 119 candidaţi, doi dintre aceştia din Dâmboviţa, care nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.
Procente de promovare peste 30% s-au înregistrat în judeţele Neamţ
(37,52%), Dolj (36,86%), Olt
(34,32%), Cluj (31,77%), Sibiu (31,71%), Bacău (31,19%), Gorj (30,75%), Alba
(30,35%) şi Vaslui (30,33%),
judeţe situate sub 20% fiind Giurgiu (15,82%) şi Ilfov (15,40%). Media minimă de promovare a examenului este 6, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5. Procentul de promovare a fost calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...