MITROPOLITUL NIFON LA CEREMONIILE CU OCAZIA CELOR 70 ANI DE LA ÎNFIINŢAREA CONSILIULUI MONDIAL AL BISERICILOR

Date:

În perioada 15-21 iunie 2018, Înalt-preasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, Exarh patriarhal pentru relaţiile Patriarhiei Române cu instituţiile creştine internaţionale şi cu instituţiile europene, a participat, la Geneva, la întrunirea Comitetului Central al Consiliului Mondial al Bisericilor (C.M.B.), cu ocazia ceremoniilor legate de aniversarea a 70 ani de la înfiinţarea acestui înalt for de dialog ecumenic, transmiţând mesajul de felicitare al Patriarhului României cu acest prilej.
În timpul întâlnirii sale, Comitetul Central a evidenţiat cum, în istoria sa de 70 de ani, C.M.B. şi-a adaptat constant atenţia, răspunzând nevoilor Bisericilor sale membre şi provocărilor lumii.
Înaltpreasfinţia Sa a luat parte, duminică 17 iunie, la vizita Patriarhului Ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I, la ceremoniile aniversare din Catedrala Sf. Petru din Geneva. Patriarhul Ecumenic a apreciat, în discursul său, eforturile comune ale Bisericilor de a răspunde provocărilor majore ale epocii.
De asemenea, Înaltul Ierarh a participat, joi, 21 iunie 2018, la vizita Papei Francisc la Geneva, pentru a participa la celebrările aniversare, iar, în cuvântul său, a reiterat nevoia aprofundării unităţii creştine şi a intensificării misiunii în lumea contemporană, ca fundament ecumenic.
Consiliul Mondial al Bisericilor a fost înfinţat la Amsterdam, Olanda, în anul 1948, şi reuneşte 350 de biserici protestante, ortodoxe, anglicane, reprezentând peste 550 de milioane de creştini, din peste 110 de ţări.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...