SĂRBĂTOAREA CINCIZECIMII LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

Date:

Cu ocazia marii sărbători a Pogorârii Duhului Sfânt, numeroşi credincioşi au participat, duminică, 27 mai 2018, la Catedrala din Târgovişte, la Sfânta Liturghie săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de către Părintele Vicar Eparhial, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
După aceea, Înaltul lerarh a oficiat Vecernia specială a sărbătorii Cincizecimii şi a binecuvântat frunzele de nuc, tradiţional simbol al darurilor Duhului Sfânt care s-a pogorât peste peste sfinţii apostoli şi ucenici.
În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a accentuat însemnătatea sărbătorii Rusaliilor, arătând că aceasta reprezintă momentul fondator, din punct de vedere văzut, al Bisericii, precum şi actul identitar al misiunii de propovăduire a Evangheliei în lume. Mitropolitul Nifon a evidenţiat rolul mântuitor al darurilor Duhului Sfânt care sfinţesc şi înnobilează omul, dezvoltându-i preocupările şi angajamentul în zidirea comunităţii bisericeşti şi în trăirea mărturisitoare a iubirii înnoitoare a Bunului Dumnezeu.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...