Măsuri imediate de interdicţie la importul de cartofi din EGIPT

Date:

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, manifestă o exigenţă sporită pentru protejarea spaţiului românesc privind prevenirea introducerii şi răspândirii organismelor de carantină dăunătoare plantelor sau produselor vegetale în România. Activitatea fitosanitară este îndreptată spre prevenirea introducerii de organism dăunătoare în zone în care acestea nu sunt prezente, diminuarea arealelor de răspândire şi eradicarea organismelor dăunătoare.
Astfel, în urma acţiunilor de control, inspectorii fitosanitari au depistat o cantitate de 1100 tone de cartofi de provenienţă Egipt, care au primit interdicţia de a intra în ţară, deoarece, conform analizelor de laborator a fost depistată prezenţa bacteriei cunoscută în termeni populari drept „Putregaiul brun”.
Impactul economic ar fi putut fi extrem de sever, având în vedere că, la ora actuală, nu există metodă chimică sau biologică pentru controlul acestui organism dăunător şi ar fi existat riscul contaminării solului şi a apelor de suprafaţă cu bacteria provenită din resturile rezultate în urma consumului cartofilor precum şi din cartofii deterioraţi şi evacuaţi ca resturi menajere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...