A fost admisă cererea de finanţare pentru reabilitarea termică a 14 blocuri din Târgovişte

Date:

Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, primarul Cristian Stan le-a transmis târgoviştenilor că a fost admisă cererea de finanţare a proiectului „Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte”.
„Este vorba despre proiectul aferent reabilitării termice şi consolidării scărilor de bloc din municipiul Târgovişte. Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe şi vizează izolarea termică a faţadei (parte opacă şi parte vitrata), închiderea balcoanelor cu tâmplărie ter-moizolantă, izolarea termică a planseului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat şi a circuitelor electrice aferente părţilor comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperişului tip terasă, a trotuarelor de protecţie, repararea sau înlocuirea instalaţiei de distribuţie a apei reci şi a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparaţii şi consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitaţi, etc.
Este important să precizăm că sumele datorate de către proprietarii locuinţelor vor fi eşalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% şi 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcţie de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) şi vor fi achitate numai după recepţia finală.
Proiectele au o valoare de peste 23.000.000 lei şi sunt finanţate în proporţie de 60% din fonduri europene, restul reprezentând contribuţia administraţiei locale şi a proprietarilor de apartamente. În funcţie de solicitări şi acordul asociaţiilor de proprietari, ne propunem să depunem mai multe proiecte de acest tip.
Blocurile care fac obiectul prezentelor investiţii sunt următoarele: 5A, 5B, 40 (scara A şi scara B), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, K, 64 (scara A şi scara B), 54, F1, F2, 57 (scara A şi scara B)”, a scris primarul Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...