Calendarul activităţilor APIA pentru primirea şi autorizarea cererilor unice de plată

Date:

In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale 15/2018 a fost stabilit calendarul activităţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru primirea, administrarea şi autorizarea cererilor unice de plată în anul 2018.
Potrivit prezentului Ordin până pe 15 mai se vor primi cererile unice de plată fără penalităţi. Urmează controlul preliminar, administrativ şi eşantionarea pentru controlul pe teren, activităţi care se vor desfăşura între 4 iunie şi 4 iulie. Controlul la faţa locului se va desfăşura în intervalul 5 iulie -1 octombrie, astfel încât, de la 16 octombrie, să se înceapă plata în avans care se va încheia la 30 noiembrie. Plata finală, ca diferenţa între cuantumul acordat la avans şi cuantumul acordat pentru anul de cerere 2018 se va efectua între 1 decembrie 2018 şi 31 martie 2019.
Până la această dată, la APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa au depus cereri unice de plată aproximativ 9500 de fermieri, pentru o suprafaţă de 24355 hectare.
Surse din cadrul APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa au precizat, în cadrul unei recente conferinţe de presă, ca fermierii pot beneficia, la cerere, de sprijin pentru identificarea parcelelor agricole fără elemente de reper în aplicaţia IPA Online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...