Concert simfonic la Complexul Brâncovenesc Potlogi

Date:

Sâmbătă, 12 august 2017, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, cu începere de la ora 18.30, va avea loc concertul simfonic Interferenţe Multietnice pe Drumul Sudului. În minunatul cadru oferit de arhitectura brâncovenească, Orchestra Simfonică Muntenia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, având-o ca solistă pe talentata soprană Ana Cebotari, va interpreta lucrări româneşti, iar în final, Ansamblul Dionisos va încânta publicul cu dansuri greceşti.
Concertul se va desfăşura în aer liber în Curtea de Onoare a Ansamblului Brâncovenesc. Accesul publicului se va face începând cu ora 18.00, oră până la care în palat are loc o conferinţă ştiinţifică. Programul cuprinde lucrări româneşti de secol XIX, majoritatea aparţinând compozitorului Anton Pann, lucrări reprezentative atât pentru melosul rural cât si pentru folclorul oraşelor. Evenimentele desfăşurate pe parcursul întregii zile vor prilejui redescoperirea urmelor etniilor întâlnite de-a lungul cunoscutului Drum al Sudului ce brăzda Muntenia de la nord la sud, de la Târgovişte la raiaua Giurgiu, cu numeroase puncte de confluenţă comercială a mărfurilor aflate în tranzit dinspre spaţiul levantin spre cel apusean.
Conferinţa ştiinţifică Interferenţe Multietnice şi Modernitate pe Drumul Sudului, realizată cu aportul partenerilor -Arhivele Naţionale ale României, Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti, Facultatea de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru loan Cuza şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, va aduce la Potlogi specialişti ai acestor prestigioase instituţii din Bucureşti, Târgovişte, Cluj Napoca şi Alba -lulia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...