70 milioane euro disponibili pentru finanţarea proiectelor de investiţii în procesarea produselor agricole

Date:

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primeşte, începând cu 1 august 2017, cereri pentru finanţarea proiectelor de investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole, în vederea obţinerii de produse neagricole, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR
2020).
Astfel, în perioada 1 august, ora 9:00 – 31 octombrie 2017, ora 16:00, solicitanţii de fonduri europene nerambursabile au la dispoziţie 70 milioane de euro pentru proiecte care se încadrează în aria de finanţare a Schemei GBER aferente Submăsuri 4.2 – Sprijin pentru procesarea produselor agricole.
Solicitanţii eligibili pentru finanţare prin prezenta schemă sunt întreprinderile care realizează în mediul urban sau rural investiţii iniţiale pentru procesarea şi marketingul produselor agricole, în vederea obţinerii de produse neagricole în sectoarele de activitate economică eligibile prevăzute în Anexa 4 la Ghidul Solicitantului.
Activităţile eligibile pe această linie de finanţare din domeniul industriei alimentare cuprind de exemplu fabricarea produselor de morărit, a amidonului şi a produselor din amidon, fabricarea produselor lactate, fabricarea îngheţatei şi a altor produse asemănătoare îngheţatei, cum este sorbetul, fabricarea băuturilor -ca de exemplu fabricarea berii artizanale.
Depunerea proiectelor se va realiza on-line prin intermediul modului de pe portalul AFIR.
Pragul minim este de 15 puncte, iar pragurile de calitate sunt de 45 de puncte pentru luna august, 30 de puncte pentru luna septembrie şi 15 puncte pentru luna octombrie.
Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii au la dispoziţie Ghidul Solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agenţiei, www.afir.info, la secţiunea „Investiţii PNDR”, în pagina dedicată respectivei submăsuri. 6
Cu fondurile obţinute prin GBER, întreprinderile pot realiza produse noi, cu valoare adăugată, fără a afecta însă concurenţa pe piaţă internă şi comerţul intra-comunitar într-o măsură contrară interesului comun.
Alocarea pentru sesiunea 2017 în valoare de 70.000.000 euro este împărţită astfel: 49 milioane euro pentru dezvoltarea şi modernizarea unor capacităţi de procesare şi comercializare a unor produse agricole şi 21 milioane euro pentru crearea de noi unităţi de procesare a produselor agricole.
Intensitatea sprijinului este de până la 1 milion Euro/proiect pentru IMM, în cazul proiectelor care nu presupun investiţii care conduc la un lanţ alimentar integrat.
Pentru alte întreprinderi, pentru proiectele care nu presupun investiţii care conduc la un lanţ alimentar integrat, valoarea sprijinului este de 1,5 milioane Euro/proiect.
Pentru forme asociative precum şi pentru investiţiile care conduc la un lanţ alimentar integrat (indiferent de tipul de solicitant), valoarea sprijinului se ridică la 2,5 milioane Euro/proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...