Protocolul de Parteneriat încheiat între Asociaţia de Arbitraj Instituţionalizat şi Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România

Date:

„Asociaţia de Arbitraj Instituţionalizat şi Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România au încheiat un Protocol de Parteneriat, potrivit căruia cele două organizaţii neguvernamentale au convenit să se susţină reciproc în realizarea unor obiective de interes naţional în domeniul militar-strategic şi juridic.”- ne-a transmis Rodica Vlaicu, preşedintele Asociaţiei de Arbitraj Instituţionalizat.
În vederea realizării acestor obiective, asociaţiile semnatare au în vedere promovarea şi susţinerea unor proiecte de acte normative, care au ca obiect îmbunătăţirea cadrului juridic specific mediului de interes al celor două părţi; adoptarea unor poziţii comune în grupurile de dialog social; organizarea în parteneriat a unor evenimente (seminarii, simpozioane conferinţe, manifestări ştiinţifice); militarea pentru păstrarea unui echilibru de putere între societatea civilă şi forurile politice de decizie la nivel naţional.
De asemenea, acordul conţine prevederi potrivit cărora Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România va beneficia de asistenţă juridică din partea Asociaţiei de Arbitraj Instituţionalizat.
Protocolul de Partenerat a fost semnat de d-na Rodica Vlaicu -preşedintele Asociaţiei de Arbitraj Insituţionalizat şi dl. Bălăceanu Virgil -preşedintele executiv al Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România.
Înainte de semnarea Protocolului de parteneriat reprezentanţii părţilor semnatare au făcut scurte treceri în revistă a activităţii celor două asociaţii şi a obiectivelor pentru perioada următoare.
În acest sens, dl Bălăceanu Virgil a menţionat că instituţia pe care o reprezintă intenţionează să-şi intensifice activitatea pe linia apărării drepturilor de pensie ale cadrelor militare în rezervă şi retragere, să activeze în continuare în cadrul C.I.O.R. (Confederaţia Interaliată a Ofiţerilor în Rezervă), să menţină un dialog constant cu conducerea Ministerului Apărării Naţionale, să coopteze noi membrii, să înfiinţeze noi sucursale şi filiale. De asemenea, un obiectiv important este obţinerea statutului de asociaţie de utilitate publică pentru Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România.
Reprezentantul Asociaţiei de Arbitraj Instituţionalizat a arătat că organizaţia pe care o reprezintă are în programul său de activitate elaborarea unui proiect de lege specială privind arbitrajul instituţionalizat şi organizarea profesiei de arbitru, relocarea şi redenumirea Codului Cor pentru ocupaţia de „arbitru”, deschiderea de noi sedii zonale, în special în Moldova şi Ardeal, continuarea colaborării în cadrul parteneriatelor pe care le-a încheiat cu diferite institutii de interes privat sau public şi organizaţii neguvernamentale, în special în cadrul parteneriatului semnat cu Confederaţia Patronatul Român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...