Din aprilie se lansează liniile de finanţare pentru afaceri non-agricole la sate

Date:

Antreprenorii vor putea solicita şi anul acesta fonduri europene de pană la 70.000 de euro, respectiv 200.000 de euro pentru mici afaceri non-agricole în mediul rural, prin sumbasurile 6.2 si 6.4 ale Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), care urmează să se lanseze în luna aprilie, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Cele două apeluri de proiecte destinate afacerilor mici şi mijlocii non-agricole vor avea un buget total de 53,3 milioane de euro. Sesiunile încep la numai câteva săptămâni de la şedinţa comitetului de monitorizare, când a fost dată undă verde şi pentru măsurile destinate beneficiarilor publici.
Alocarea totală a acestor linii de finanţare însumează o valoare de aproximativ 2 miliarde euro, din care suma de 800 milioane Euro destinată beneficiarilor publici şi peste 1 miliard euro pentru măsuri destinate beneficiarilor privaţi, a mentionat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Beneficiarii publici pot depune proiecte pentru investiţii în dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii agricole şi silvice (drumuri de acces), investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural, investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea şi adaptarea infrastructurii agricole şi silvice- componenta irigaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...