Proiect pentru modernizarea transportului public în Târgovişte

Date:

Primarul Cristian Stan a prezentat, ieri dimineaţă, detalii cu privire la proiectul de îmbunătăţire a infrastructurii de transport public de călători în municipiul Târgovişte şi de reducere a emisiilor de noxe, prin achiziţionarea de mijloace auto nepoluante. Este un proiect complex, care include mai multe componente, valoarea totală fiind estimată la 20 milioane de euro. Este cel mai mare proiect european pe care îl propune administraţia publică locală din Târgovişte în exerciţiul financiar 2014-2020 şi depăşeşte ca valoare toate investiţiile de până acum. Potrivit caietului de sarcini, vor fi construite un depou şi trei staţii de capăt, pe Calea Ialomiţei, la COS şi în locaţia în care funcţionează în prezent AITT. Depoul va fi construit în proximitatea Complexului Turistic şi de Nataţie şi va dispune de 12 staţii de încărcare cu energie electrică, plus o staţie de încărcare în regim de urgenţă. Fiecare dintre cele trei staţii de capăt de traseu vor dispune de locuri de parcare, peroane protejate şi sisteme de supraveghere video.
Flota de transport va fi compusă din 24 de autobuze electrice, cu suficientă autonomie, astfel încât să fie acoperite aproximativ 85% din traseele actuale. Şi mijloacele de transport vor fi de ultimă generaţie, dotate cu panouri de informare şi tot ce ţine de asigurarea confortului pentru pasageri. Proiectul include modernizarea a 30 de staţii, dar şi a principalelor trasee din oraş, pe o lungime totală de şase kilometri. Nu în ultimul rând primarul Cristian Stan a vorbit despre o componentă soft, care va permite o monitorizare permanentă a mijloacelor de transport, a principalelor puncte de pe trasee, a staţiilor de capăt şi depoului.
Cum am precizat mai devreme, finanţarea va fi asigurată din fondurile europene alocate prin Programul Operaţional Regional, Axa IV, contribuţia UAT Târgovişte fiind de numai 2% din valoarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Razie pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni, în colaborare cu...

Percheziții la Bălteni, vizate centrele de fier vechi 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au ...

Săptămâna Siguranței Școlare pentru elevi ai Liceului Tehnologic „Spiru Haret” Târgoviște

S-a desfășurat o nouă activitate de prevenire a consumului...