Poliţiştii dâmboviţeni au lansat trei proiecte de prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor

Date:

danil-zepisiMarţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a lansat trei proiecte de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.
Proiectul Dincolo de Aparenţe, ajuns la a VIII-a ediţie, constă în informarea şi sensibilizarea tinerilor cu privire la situaţiile de risc care conduc la acte de violenţă, prin discuţii interactive cu persoane care execută pedepse privative de libertate.
De asemenea, proiectul urmăreşte şi identificarea factorilor generatori de conduite antisociale ce au avut drept consecinţă condamnarea la pedeapsa închisorii, în vederea reducerii comportamentelor agresive.
Beneficiarii acestor activităţi vor fi elevii şi studenţii din unităţile de învăţământ de pe raza judeţului.
„Dincolo de aparenţe” a fost încheiat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Universitatea Valahia Târgovişte – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Social-Administrative, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, Penitenciarul Găeşti şi Penitenciarul pentru Femei Târgşor şi se va derula în perioada octombrie 2016 – iunie 2017.
Proiectul Împreună putem schimba lumea!, pentru prevenirea victimizării copiilor, se va desfăşura pe toată durata anului şcolar 2016 -2017 şi are ca scop iniţierea preşcolarilor în adoptarea unui comportament civic, specific unei societăţi, cunoaşterea şi respectarea drepturilor copilului şi a normelor de comportare în societate.
Astfel, poliţia dâmboviţeană, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Organizaţia „Salvaţi Copiii” România, va organiza întâlniri interactive cu preşcolarii în cadrul cărora se vor aborda subiecte precum circulaţia pe drumurile publice, comportamentul violent, respectarea regulamentului, a normelor de conduită în societate.
De asemenea, a fost lansat şi Proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor „Atenţie! E viaţa ta!”, iniţiat de structura de prevenire a criminalităţii, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea VALAHIA Târgovişte şi Organizaţia „SALVAŢI COPIII”.
Obiectivele acestui proiect sunt reprezentate de informarea copiilor şi profesorilor cu privire la elementele caracteristice ale violenţei, pericolele utilizării internetului, cauzele şi factorii favorizanţi ai traficului de persoane, delincvenţa juvenilă, măsuri pentru reducerea riscului de victimizare, precum şi consolidarea parteneriatului poliţie-şcoală-elevi, în vederea dezvoltării procesului educaţional.
După conferinţa de presă a avut loc o activitate tip „focus grup” la Biblioteca Judeţeană ” I.H. Rădulescu” din Târgovişte, la care au participat un numar de 61 elevi şi patru cadre didactice de la Liceul „Voievodul Mircea”, Colegiul Economic „ION GHICA” şi Şcoala „Matei Basarab”. De asemenea, au fost prezente trei persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului de Maximă Siguranţă Margineni, Peniteniciarul de Femei Târgşor şi Penitenciarul Găeşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...