Profesorii dâmboviţeni participă la protestul de la Bucureşti

Date:

profesoriSindicatul Liber învăţământ Dâmboviţa participă la acţiunile de protest al celor patru federaţii sindicale din învăţământ, ca urmare a situaţiei generate de totala desconsiderare pe care actualii guvernanţi o manifestă faţă de situaţia gravă în care se găseşte învăţământul românesc şi a eşecului negocierilor purtate până în prezent.
Principalele revendicări care sunt susţinute la aceste acţiuni de protest de către cele patru federaţii sindicale din învăţământ, revendicări susţinute şi de către Consiliul Naţional al Elevilor, Asociaţia Elevilor din Constanţa, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din învăţământul Preuniver-sitar, sunt următoarele: 1. Respectarea Legii Educaţiei Naţionale, în sensul alocării anuale din bugetul de stat şi din bugetele autorităţilor publice locale a minimum 6% din produsul intern brut al anului respectiv pentru educaţie, care ar permite:
• Creşterea costului standard per preşcolar/ elev, respectiv a costului mediu per student echivalent;
• Creşterea burselor elevilor şi studenţilor; • Decontarea integrală a cheltuielilor de navetă pentru elevii care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu, precum şi decontarea navetei personalului didactic;
• Dotarea corespunzătoare a unităţilor şi instituţiilor de învăţământ (de natură să elimine contribuţiile părinţilor pentru igienizare, achiziţionare de material didactic etc.);
• Asigurarea fondurilor necesare pentru formarea profesională continuă a salariaţilor din învăţământ.
2. Aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, de la aceeaşi dată pentru toate categoriile vizate; 3. Elaborarea, până la finalul mandatului actualului guvern, a unei legi de salarizare echitabilă, pornind de la principii corecte, care să abroge toate actele normative de salarizare existente în prezent, astfel încât fiecare categorie socio-profesională să fie poziţionată în grila de salarizare în funcţie de rolul pe care îl are în dezvoltarea societăţii.
Acţiunea de protest are loc astăzi, 1 iunie 2016, la Bucureşti, concretizată printr-un miting şi marş de protest. Mitingul are loc în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului României, între orele 11.00 – 12.30.
Mitingul va fi urmat de un marş pe traseul: Piaţa Victoriei – str. Buzeşti-str. Berzei – str. Ştirbei Vodă – Splaiul Independenţei – str. Constantin Noica -Şoseaua Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu -Complex Politehnica.
Din partea Sindicatului Liber Învăţământ Dâmboviţa participă 300 de persoane ce se deplasează la Bucureşti cu 6 autocare.
Adunarea participanţilor din Târgovişte are loc la sediul SLÎ din B-dul Regele Carol I, Nr. 62, la orele 8.30, iar plecarea are loc la orele 9.00, din acelaşi loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...