Condiţii de bază, puţin realizabile. Bugetariilor li se vor da prime dacă sunt amabili şi nu bârfesc

Date:

baniGuvernul de tehnocraţii încearcă să impună tot felul de reguli care nu ţin cont de caracterul bugetarilor români. Noile reguli, cică, se vor o modalitatea revoluţionară pentru stimularea schimbării radicale a mentalităţii bugetarilor, deşi guvernul tehnocrat ar trebui să găsească şi să impună noi reguli de comportament, în primul rând, în rândul parlamentarilor. Şi nici n-ar fi greu, dacă ar lua în calcul ceea ce ştie o ţară întreagă, referitor la năravurile senatorilor, deputaţilor şi turmei de funcţionari din ministere. Pe scurt, fiecărui şmecher care a reuşit să se strecuare în parlament, inclusiv în faimoasele comisii de specialitate, dacă în cel mult 730 de zile nu a realizat ceea ce a promis electoratului, imediat să fie exclus din Parlament, din propriul partid, să i se interzică pe viaţă dreptul de-a mai activa ca politician şi, în plus, ca o recunoaştere a faptului că îndeplinea funcţia de mobilier în Casa Poporului, să i se confere titlul de papagal naţional, clasa I. Adică, dacă tot vrea o schimbare morală fundamentală, Guvernul tehnocrat n-ar trebui să înceapă cu funcţionarii care, slavă Domnului, au fost bătaia de joc a tuturor guvernelor, de după revoluţionara lovitură de stat, realizată sub privirile vigilente ale celor mai catastrofali autohtoni.
Problema este că acest Guvern tehnocrat a apărut în urma unui compromis leşinat dintre clasa politică şi oamenii străzii, o parte din ei, care, după dezastrul mortal din Colectiv, s-au revoltat, behăind în cor că s-au săturat până peste gât de clasa politică excesiv de coruptă. în consecinţă, pentru a nu scăpa puterea din mână, politicienii l-au sacrificat pe Victor Ponta şi guvernul său, inclusiv pe nesimţitul Piedone. S-au prefăcut că-ncep să caute tehnocraţi, fără să dea anunţ la mica publicitate, ştiţi, anunţuri de genul „caut femeie de serviciu”, ceea ce nu este chiar corect, şi, după ce au mai jucat puţin teatru, au adunat de un nou guvern. Acum, Guvernul Cioloş se face că este apolitic, parlamentarii se fac că nu mai pot de dragul acestuia.
Dar, revenind la problema bugetarilor, de parca din cauza lor nu prosperă ţara noastră căreia îi place să se dea fată mare, deci revenind la această arzătoare problemă ce le provoacă insomnii tehnocraţilor, aceştia au decis: bugetarii vor fi promovaţi şi recompensaţi cu prime lunare de cât de amabili sunt cu ai lor colegi şi cât de preocupaţi sunt de interesul general al instituţiei unde sunt angajaţi. În cazul medicilor, va conta şi cât de fideli sunt spitalului în care lucrează, iar judecătorii vor încasa prime dacă rezolvă rapid multe dosare. Mira-m-aş, mai ales în cazul judecătorilor, iar în privinţa medicilor, întrebaţi orice amărăştean ce crede despre ei, iar dacă este sincer vă va spune că medicii vin cu buzunarele goale la spital şi pleacă cu ele pline.
Toate aceste criterii de performanţă, redactate la modul general, sub forma unor principii, au fost avansate de ministere pentru a fi incluse în noua lege a salarizării angajaţilor din sistemul bugetar şi au avut în vedere, alături de alţi factori, precum cei meteo, promovarea şi recompensarea financiară a acestora. Setul de criterii, inclus în mai multe documente, relevă că bugetarii care vor să avanseze vor fi evaluaţi inclusiv în funcţie de integritatea lor morală şi etică, de asumarea responsabilităţii, de respectarea „ordinii şi disciplinei la locul de muncă” şi de capacitatea de a lucra independent, dar şi în echipă, inclusiv de capacitatea lor de a nu mai bârfi ori săpa pe la spate. Vise, taică, vise. De asemenea, pentru acordarea de prime vor conta depăşirea timpului normal de lucru, activităţile suplimentare prestate pe lângă cele din fişa postului, conduita la locul de muncă, cantitatea şi calitatea lucrărilor finalizate, timpul de execuţie pentru lucrări repartizate. în plus, se va lua în consideraţie, capacitatea de a crea în departamentul în care lucrează un climat neconflictual şi de bună colaborare cu alte departamente şi preocuparea „pentru interesul general al instituţiei”. Adevărul este că toate aceste criterii, imposibil de realizat în totalitate, vor fi impuse pentru a se avea pretextul legal de a nu se mai dea prime. Adică nu, bugetarului i se va da prima ce o merită… prima la dreapta sau la stânga. Trăiască stilul tehno! Muzica, vă rog !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Știri EURO 2024 actualizate în timp real pe F5XMedia.ro

Rămâi la curent cu toate știrile și actualizările despre...

DepanareLaptop devine Service & Shop – Poți achiziționa componente pentru laptopul tău

Adaptabilitatea și angajamentul de a răspunde nevoilor în continuă...

Contractul de vânzare-cumpărare în mai puțin de 5 minute pe Contract-Auto.ro

Vânzătorii și cumpărătorii de automobile se bucură de o...

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...