Compania de Apă, în pragul colapsului

Date:

cristian stanŞedinţa Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa SA nu a adus nici pe departe rezultatele scontate. Directorii Companiei, şapte la număr, nici n-au demisionat nici n-au fost demişi, variantă susţinută la vot doar de Florin Grad. Despre situaţia extremă în care a ajuns operatorul unic regional pentru servicii de apă-canalizare au vorbit într-o conferinţă de presă şeful judeţului, Adrian Ţuţuianu, preşedintele ADI-Apă, Adrian Dumitru, Alexandru Oprea, adm-nistratorul public al judeţului şi primarul interimar Cristian Stan.
Preşedintele Adrian Ţuţuianu a vorbit de la început despre o acumulare de probleme grave, care ar putea conduce chiar la faliment. Acesta a declarat că membri Consiliului de Administraţie n-au înţeles să treacă la măsuri radicale. Directorii nici n-au demisionat şi nici n-au fost demişi:
„Azi dimineaţă am con-stantat că şi directorul general Mircea Constantin s-a îmbolnăvit, la fel că Cimpoacă şi Valentin Hosu. La ora 10 voi sesiza DSP, parchetul şi poliţia pentru a verifica cine a eliberat certificatele”. Preşedintele Adrian Ţuţuianu a spus că, în aceste condiţii, vineri va avea loc o şedinţă a membrilor ADI Apă-Canalizare, în care va fi completat Consiliul de Administraţie, organism care va avea luni o nouă şedinţă. Acesta a vorbit şi despre o tentativă de şantaj a unor directori care au cerut 12 salarii compensatorii, locuri de muncă şi funcţii de conducere: „Principalul vinovat este Mircea Constantin. N-am nicio îndoială că vor răspunde penal şi civil pentru ce au făcut”. Şeful judeţului va solicita un raport de audit, pentru a avea o situaţie clară cu ce a făcut sau n-a făcut fiecare parte.
Alexandru Oprea, administratorul judeţului, a detaliat cele mai grave probleme. Este vorba despre corecţia de 200 de miliarde la CL2, a cărei plată ar fi putut fi suspendată, până la judecarea cauzei în instanţă. O a doua mare problemă se referă la amânarea recepţiei la CL3, un proiect cu o valoare de 230 miliarde. Dacă nu se convoacă rapid o comisie de recepţie nu se va putea închide contractul, cu riscul aplicării unei noi corecţii de 100%. Ori pentru convocarea unei asemenea comisii este nevoie, evident de o nouă conducere la CATD. Nu în ultimul I rând este vorba despre I proiectele mai mici, finanţate din P economiile la POS I.
În ceea ce priveşte, priI mărul interimar Cristian Stan a I vorbit despre nemulţumiri incluI siv din zona de operare. I Sintetizând, se poate spune că I (încă) actuala conducere n-a
II fost capabilă de o asumare a deciziilor şi nici de generarea de soluţii pentru rezolvarea problemelor. Concluziile puse de preşedintele A. Ţuţuianu sunt că, în cel mult două săptămâni, trebuie obţinută suspendarea corecţiei de 200 miliarde lei, trebuie închis Contractul de Lucrări nr. 3 şi evaluate contractele pe economii. Sunt măsuri urgente, urmate de altele privind reorganizarea CATD, astfel încât dâm-boviţenii să nu suporte în niciun fel din cauza incompetenţei şefilor companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...