Prădaţi de 14.000 de lei şi 400 de euro. Tâlhari reţinuţi de poliţiştii dâmboviţeni

Date:

mascatiPoliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi, din Costeştii din Vale, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de con-ducere.Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentanţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Din cercetări a reieşit că în noaptea de 15 mai 2015, bărbaţii ar fi pătruns într-o locuinţă situată pe raza localităţii Manga, unde, prin acte de violenţă, ar fi deposedat membrii unei familii de 14.000 de lei şi 400 de euro. Totodată, s-a stabilit că unul dintre bănuţi ar fi condus un autoturism împrumutat, deşi nu deţinea permis de conducere. Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, au efectuat o percheziţie la domiciliului bănuitului în vârstă de 36 de ani, ocazie cu care au fost identificate obiecte folosite la săvârşirea infracţiunii. Pe acestă cale poliţiştii vin cu o serie de recomandări pe care trebuie să le respectaţi pentru a evita ca locuinţa dumneavoastră să fie spartă de hoţi.
„Echipaţi uşile cu sisteme de prindere solide, inclusiv cu bolţuri care să vă asigure maximum de protecţie. Montaţi interfon, descurajează orice hoţ, care va fi pus în faţa unui element surpriză. Nu fiţi nepăsători atunci când observaţi nereguli la încuieto-rile celor din jur, un vecin bun este un bulgăre de aur. Solicitaţi sprijin vecinilor pentru supravegherea locuinţelor (pensionari, copii, femeile de serviciu). Când vedeţi o persoană la uşa vecinului nu vă sfiiţi să întrebaţi pe cine caută. Nu divulgaţi date oricui despre vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon, etc.). Sfătuiţi-vă copiii să facă la fel. Memoraţi orice amănunt suspect, reţineţi semnalmentele persoanelor dubioase.
Nu uitaţi să lăsaţi impresia că în casă sau apartament mai locuieşte cineva. Dacă ieşiţi seara la plimbare sau cu alte ocazii, lăsaţi radioul deschis, sau chiar lumina, într-una din încăperi. Invitaţi pe cineva care să locuiască, dacă e posibil, în lipsa dumneavoastră în apartament. Verificaţi la plecare dacă aţi asigurat locuinţa. Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur (seif, cutie metalică). Urmăriţi cu atenţie ce se întâmplă în jurul locuinţei dumneavoatră. Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa. În cazul în care, de exemplu, aveţi la uşă două încuietori broască, yală, iar la plecare folosiţi doar una din ele este o greşeală care vă poate costa scump. Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să vi se fure cheile. Lăsarea lor fără grijă în uşă, într-un loc sau altul, permite luarea mulajelor. Dacă va dispărut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul. N-aveţi de unde şti dacă cheia nu va fost cumva sustrasă. Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior. Ferestrele duble oferă mai multă protecţie decât cele simple. Atenţie la siguranţa ferestrelor de la bucătărie şi de la baie. Protejaţi-vă balcoanele, mai ales cele situate la parter sau la etajele inferioare”, vă recomandă poliţiştii din Dâmboviţa Oamenii legii vă sugerează să fiţi atenţi şi la persoanele necunoscute, care apar la uşa dumneavoastră să vă roage ceva.
„Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le primiţi în casă. Convingeţi-vă de bunele lor intenţii. Dacă persoana necunoscută se prezintă într-o calitate oficială, solicitaţi legitimaţia de serviciu şi notaţi datele de pe document. Verificaţi cu atenţie persoanele care vin pentru deranjamente telefonice, reparaţii de orice fel, încasarea unor taxe, deratizare sau cele care solicită să le închiriaţi o cameră. Nu primiţi în casă cerşetori, negustori ambulanţi, sau orice alte persoane de condiţie îndoielnică. Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, să ne trădeze că sunt singuri în casă”, vă mai recomandă poliţiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...