„Lumina, mai puţină de la noi, mai multă de la stele”

Date:

Slampioaneâmbătă seară, din Piaţa Tricolorului s-au ridicat spre cer 2015 lampioane care au marcat Ora Pământului. Chiar dacă vremea a fost mohorâtă toată ziua, târgoviştenii au venit cu plăcere la acest eveniment cu tradiţie. Anul acesta, bugetul alocat evenimentului a fost mai mic cu 30%, şi în plus lampioanele achiziţionate au fost pe suport de bambus, considerate ecologice faţă de cele din anii trecuţi care aveau support de sârmă.
Sub deviza proprie „Când stingi un bec se aprinde o stea. încearcă şi tu!”, Societatea Astronomică Română de Meteori a fost prima entitate din oraşul Târgovişte care a participat la campania Ora Pământului (Earth Hour), acest fapt petrecându-se încă de la prima ediţie, în 2007, când evenimentul a fost aniversat la Târgovişte în interiorul organizaţiei, prin implicarea membrilor SARM. _
„În 2008, la solicitarea SARM s-au alăturat acestui demers două instituţii, Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească (au fost stinse luminile la Turnul Chindia -Simbolul oraşului – şi Curtea Domnească) şi Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa (au fost stinse luminile la Casa Tineretului). Din anul 2009 impactul acestui eveniment a devenit unul major prin implicarea Primăriei Municipiului Târgovişte, oraşul nostru devenind astfel oraş Earth Hour prin stingerea completă timp de o oră a iluminatului public (străzi, clădiri publice şi monumente istorice). Din 2013, Ora Pământului s-a transformat într-o sărbătoare publică prin iniţiativa primăriei de a înălţa spre cer un număr de lampioane corespunzător anului în care ne aflăm. Anul acesta, devizei SARM proprie evenimentului Ora Pământului „Cândstingi un bec, se aprinde o stea. Încearcă şi tu!” se adaugă şi deviza SARM pentru Anul Internaţional al Luminii 2015: „Lumina, mai puţină de la noi, mai multă de la stele”. Dacă nu vom putea privi stelele prin telescop din cauza norilor, de Ora Pământului Societatea Astronomică Română de Meteori anunţă deschiderea oficială a Lunii Mondiale a Astronomiei (O Lume, un Cer), în luna aprilie urmând a fi organizate numeroase activităţi de astronomie dedicate publicului”, a precizat Valentin Grigore, preşedinte SARM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Servicii SEO Profesionale în 2024: Evoluții și Tendințe Comparativ cu Anii Precedenți

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) rămâne o componentă...

Care sunt cele mai comune probleme care apar la un Range Rover Velar?

Alegerea tipului de mașină pe care să îl achiziționezi...

Etapa județeană a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

S-a desfășurat în municipiul Moreni etapa județeană a Concursurilor...