Pactul pentru Demnitatea Femeii, susţinut şi promovat de OFSD Dâmboviţa

Date:

ofsd dambovitaOrganizaţia Femeilor Social Democrate a lansat sâmbătă, 7 martie, în cadrul evenimentului Primăvara Social Democrat, PACTUL PENTRU DEMNITATEA FEMEII. „Pact pentru demnitatea femeii”, a adunat 1.500 de femei din toate judeţele, precum şi invitaţi din partea ONG-urilor, reprezentante ale altor partide politice, ale confederaţiilor sindicale, mediulului de afaceri şi societăţii civile. Şi din judeţul Dâmboviţa au fost prezente femei social-democrate, iar delegaţia a fost condusă deClaudia Gilia, preşedinta Organizaţiei Judeţene de Femei. În cadrul acţiunii au fost luări de cuvânt care au cuprins mesaje cu prilejul zilei de 8 Martie – Ziua Internaţională a Femeii – şi prezentarea obiectivelor cuprinse în „Pactul pentru demnitatea femeii”. La eveniment au participat premierul României şi preşedintele pSd, Victor Ponta, soţia acestuia, europarlamentarul Daciana Sârbu, Ecaterina Andonescu, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea, membri din conducerea centrală şi locală a PSD, dar şi europarlamentari, parlamentari şi membri ai Guvernului.
PACTUL PENTRU DEMNITATEA FEMEII
este un document cu ţinte şi propuneri de acţiune concretă, având ca termen anul 2020, pentru îmbunătăţirea statutului şi vieţii femei românce. OSFD invită partidele parlamentare să semneze Pactul şi să îşi asume angajamentele înscrise în acesta. Tratamentul corect pe piaţa muncii; sprijinul pentru viitoarele mame; eliminarea diferenţelor salariale între bărbaţi şi femei; protejarea femeii împotriva violenţei domestice; o pensie decentă pentru femei; reconcilierea vieţii familiale cu cea profesională; reprezentarea corectă a femeii în funcţiile de conducere; exprimarea femeii românce în plan extern sunt principalele ţinte stabilite, pentru anul 2020, în PACTUL PENTRU DEMNITATEA FEMEII.
Pentru atingerea acestor ţinte, OFSD propune o serie de măsuri care vizează femeile, printre care menţionăm: decontarea analizelor recomandate de medici pentru femeile gravide; plata integrală a concediului maternal la nivelul salariului din ultimele 12 luni; completarea cadrului legislativ privind violenţa domestică; introducerea în legislaţie a ordinului de restricţie în regim de urgenţă; scutirea de impozit pe clădiri pentru persoanele juridice care înfiinţează creşe sau grădiniţe; campanii publice pentru eliminarea stereotipurilor de gen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...